Украинците отново са стъпили на десния бряг на Днепър

Украйна
13:09 - 08 Август 2023
2540
Украинците отново са стъпили на десния бряг на Днепър

Най-малко три руски провоенни канала съобщават за десант на украински войски на окупирания десен бряг на Днепър в района на селището Казачие лагери (северно от Херсон, но южно от Нова Каховка), информира руската служба на Би Би Си.

"След разговори с опитни фронтоваци от това направление стана ясно какво се случва. Противникът стовари до 7 десантни лодки сутринта ", пише каналът "Двамата майори". "С подкрепата на артилерията нашите войски, състоящи се от мобилизирани и договорни доброволци, водят бойна стрелба. Противникът започна да използва артилерия. За да предотвратят фланговото движение на врага по нашите окопи, частите на руските въоръжени сили се оттеглиха в района западно от Казачие лагери ", продължава каналът.

"Врагът успешно се укрепи на нашия бряг на Днепър и окупира селището Казачие лагери и дори вече проби първата линия на нашата отбрана в този район, която в по-голямата си част се състои от мобилизирани хора, а и врагът настъпи на 800 метра дълбочина", пише каналът "Тринадести".

Ръководителят на окупационната администрация на Херсонска област Владимир Салдо обаче твърди, че целият този десант, въпреки че се е състоял, е бил унищожен. Би Би Си не разполага с независимо потвърждение на тази информация.

Журналистът от Bild Юлиан Рьопке, който е базиран в Германия, също обръща внимание на тези съобщения и твърди, че е бил информиран за плановете за тази атака преди два дни при условие, че няма да ги разкрива предварително.