Украинците пак удариха кадировци с HIMARS

Геолокализирани кадри потвърждават атаката по хотел „Ахтамар“

Русия
11:16 - 02 Ноември 2022
3123
Украинците пак удариха кадировци с HIMARS

Украинските войски нанесоха удар по хотел, намиращ се на магистралата между Мариупол и Донецк, в който са били настанени членове на армията на чеченския лидер Рамзан Кадиров. Това съобщи съветникът на кмета на Мариупол – Петро Андрюшченко – в канала си в „Телеграм“.

„Нашите източници съобщават, че хотел „Ахтамар“ на пътя Мариупол-Донецк, където са разположени войските на Кадиров, е бил ударен и са унищожени около 10 единици военна техника. Очакваме приятно увеличение на цифрите на загубите в официалните доклади на Генералния щаб на Украйна“, написа той и качи снимка, на която се вижда разрушената сграда.

Няма информация дали има загинали и колко са те. Според официалните данни на украинската армия – от началото на войната до момента са убити над 73,3 хиляди руски войници, а само за последните 4 дни броят им е повече от три хиляди. Разликата днес спрямо вчерашната сводка на Генералния щаб е около 900.

Геолокализирани кадри потвърждават атаката по хотел „Ахтамар“, намиращ се край югоизточния украински град Волновакха. Според данните става въпрос за удар с ракетната установка HIMARS.

Кадри в социалните мрежи показват гъст облак дим, издигнал се над сградата след точното попадение на украинците.