Украинците с нов пробив в района на Роботино

Русия
20:48 - 10 Септември 2023
3754
Украинците с нов пробив в района на Роботино

Украинската армия обяви, че си е възвърнала още 1,5 квадратни километра земи около освободеното неотдавна селище Роботино в Южна Украйна, предаде ДПА, като се позова на изявление на говорителя на украинския генерален щаб Олександър Щупун.

"Руснаците са се вкопчили във всеки метър от нашата украинска земя. Въпреки това въоръжените сили на Украйна се опитват да затруднят максимално снабдяването на руската армия и в някои райони това дава резултат", каза Щупун, информира БТА. 

В Източна Украйна руската армия продължава с нападенията си. Близо до Маринка в Донецка област украинските части са отблъснали около 15 опита за вражески атаки, допълни говорителят на украинския генерален щаб. Според украинските власти в Харковска област руските войски са извършили също така неуспешно настъпление край Берестово. По данни на украинския генерален щаб през изминалото денонощие са се водили общо над 30 сражения.

Украйна се защитава от пълномащабното нахлуване на Русия вече повече от година и половина със западна военна помощ. На 24 август украинските войски съобщиха за освобождаването на Роботино, което се смята за част от най-силно укрепената отбранителна линия на Русия.