Украинка на 58 години ражда второто си бебе в Бургас

Бившата балерина Валерия Яротская избягала от войната, за да осигури спокойствие за себе си и за детето

Актуални новини
09:40 - 24 Март 2023
2025
Украинка на 58 години ражда второто си бебе в Бургас

58-годишната бивша балерина Валерия Яротская избяга от войната в Украйна в България, за да осигури спокойствие за себе си, но и за бебето, което носи. То ще се появи на бял свят днес в бургаска болница. 

Валерия е от Киев. Научила, че е бременна във втория месец, а войната я принудила да избяга. 

Валерия е посветила целия си живот на балета. Работила е в Националната опера, в Националната академия за танци и в Киевската академия на изкуствата. 

За съжаление балетният връх е твърде кратък. Какво да правиш после? Натрупал си опит и ти се иска да го предадеш, да научиш младите. Когато видиш,, че и при тях се получава добре, това е огромна радост, разказва тя.

Голямата й дъщеря е на 25 години. Писател е и е удостоена с много награди. Заминала е за Канада. А Валерия ще роди второто си дете в България. 

Защо България? Защото обичам страната, защото обичам Черно море, защото обичам хората, които срещнах. Българи и не само българи, посочи тя. 

През последните седем месеца у нас украинката е била под строго лекарско наблюдение. Казва, че се чувства пракрасно. По думите й за това да бъдеш майка, няма възраст.

Когато вземах голямата си дъщеря от родилния дом, си казах,  че искам да имам второ дете. И ето, че 25 години по-късно ще имам втора дъщеря. Затова детето ми е много-много желано, казва жената. 

Няма ранни и късни деца. Всяко дете идва тогава, когато му дойде времето да види този свят и да се срещне със своята майка.

Ако имаш желание, ако Бог е дал сили и здраве, няма какво да се комнтира възрастта на жената, убедена е Валерия. 

Името, което е избарала за дъщеря си е Виктория. Така се е казвала вече покойната майка на Валерия. Виктория - като победа. Мисля, че в края на тази година Украйна ще победи в тази ужасна война, надява се бъдещата майка.