Украинската „Нафтогаз” увеличава производството на газ

Настоящите газови хранилища в страната са изцяло запълнени

Украйна
13:57 - 03 Октомври 2022
2103
Украинската „Нафтогаз” увеличава производството на газ

Най-голямата украинска национална нефтена и газова компания "Нафтогаз" увеличи производството на газ в Западна Украйна, използвайки нови технологии и оборудване, заяви в понеделник главният ѝ изпълнителен директор Юрий Витренко.

Той добави, че компанията използва "всички налични опции", за да подобри производството на газ дори в настоящото състояние на война.

"Украйна сега се бори и нашата компания също се бори. Ние се борим за всеки кубичен метър газ. Познаваме газовата ситуация в Европа и сме наясно със значението на нашата работа. Правим всичко възможно да увеличим вътрешното производство на природен газ", заяви директорът на отдела за производство на газ на поделението на "Нафтогаз" - Lviv Gas Vydobuvannya Олександър Сендеха, като това поделение на газовия гигант е допринесло с 2% повече природен газ в сравнение с данните от миналата година.

Изпълнителният директор на енергийния гигант разкри, че настоящите газови хранилища в страната са изцяло запълнени в навечерието на отоплителния сезон, като същевременно има осигурени алтернативни обеми от частни производители и до момента са изкупени над 200 млн. куб. метра газ.