Украинската ПВО свали 24 руски дрона

Украйна
11:26 - 05 Октомври 2023
2184
Украинската ПВО свали 24 руски дрона

Украинската противовъздушна отбрана свали 24 от общо 29 изстреляни руски дрона при нападения срещу Украйна тази нощ, съобщи украинският генерален щаб, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Украинските военновъздушни сили поясниха, че безпилотните летателни апарати са унищожени над южните Одеска и Николаевска област, а също и над централната Кировоградска.

"Врагът продължава с опитите си да разруши пристанищна и друга инфраструктура на юг, но тероризира и областите в Централна Украйна", съобщи южното командване на украинските въоръжени сили.

Оттам допълниха, че неуточнен инфраструктурен обект в Кировоградска област е бил поразен и се е подпалил, но избухналият пожар е овладян.

Засега няма данни за жертви.

Украинската агенция УНИАН и ТАСС съобщиха, като се позоваха на губернатора на руската Курска област Роман Старовойт, че редица райони в Курска област са останали без електричество заради украински безпилотни удари.

"Тази нощ украински безпилотни самолети нападнаха инфраструктурни обекти в Суджански, Кореневски и Глушковски район. Има прекъсвания на електрозахранването", написа той.