Украинската сензация Верка Сердючка ще разпали Sofia Summer Fest

Звездата от Евровизия изнася концерт в Южния парк на 25 септември

Нещо за четене
14:55 - 24 Август 2022
11984
Украинската сензация Верка Сердючка ще разпали Sofia Summer Fest

Украинската шоу звезда Верка Сердючка идва за голям концерт в София на 25 септември, научи Lupa.bg. Певецът, чието истинско име е Андрий (Андрей) Данилко, ще направи невероятно шоу на Sofia Summer Fest в Южния парк. Очаква се Верка Сердючка и неговият бенд ще дойдат в пълен състав и да накарат всички да танцуват, независимо дали разбират украински или не.

Шоуто на звездата от "Евровизия" е взривоопасна смесица от популярни мегахитове, хумор и невероятно изпълнение на живо. Ето защо вече 30 години Верка Сердючка е разпродавана в най-престижните зали и арени по света.

За първи път зрителите на Sofia Summer Fest ще чуят нова версия на известния хит от "Евровизия" - Dancing Lasha Tumbai, който от 24 февруари 2022 г. - деня, в който Русия нападна Украйна, звучи само като Dancing Russia Goodbye.

Тази песен под ново име и с променен текст беше изпята на концерт в киевското метро за военни, доброволци и медици на 10 юни тази година.

Част от приходите от концерта на Верка Сердючка ще отидат за нуждите на пострадалите от войната хора в Украйна.

"Колкото по-малко дрехи, толкова по-добре. Обещаваме, че ще бъде горещо!", призовават от екипа на украинската звезда.

Концертът на украинския певец в София е част от турнето му, което преминава през Прибалтика и Полша. Със сигурност на изявата му в България ще дойдат и много украински бежанци, които сега живеят у нас.

Андрий Михайлович Данилко, с артистиния псевдоним Верка Сердючка, е украински певец и актьор. Роден е в Полтава, Украинска ССР, на 2 октомври 1973 г. От 1998 г. Андрий Данилко се представя с артистичния псевдоним Верка Сердючка. Пее песни на суржик - смесен украинско-руски език.

През 2007 г. заема второ място на конкурса "Евровизия". През 2008 г. Виктор Юшченко – бившият президент на Украйна, присъжда на Данилко званието народен артист на Украйна.