Украински депутат: Зеленски е мъртъв политически

В Киев в момента активно се обсъжда законът за мобилизацията

Новини
16:18 - 08 Януари 2024
3121
Украински депутат: Зеленски е мъртъв политически

Роман Костенко, секретар на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната рада на Украйна, заяви, че Володимир Зеленски политически е мъртъв, предаде NV.ua.

Украинският народен представител заяви, че Зеленски, като върховен главнокомандващ, в момента отказва да коментира спорния закон за мобилизацията,

защото е непопулярен и може да му донесе политически негативи.

„Това е проблем за всички ни. Защото виждаме сега, когато законът е непопулярен, желанието за поддържане на собствен рейтинг е по-силно от желанието за поемане на отговорност. И това е основното“, каза Роман Костенко.

В същото време той изрази позицията, че

Володимир Зеленски няма да може да бъде преизбран за втори мандат

и следователно неговата задача не трябва да бъде да поддържа собствения си рейтинг, а държавата.

"Зеленски трябва да разбере за себе си, че никога повече няма да бъде президент, че това е само един мандат, който той има сега. Той трябва да го използва максимално, за да запази това състояние.

Той трябва да разбере, че вече е мъртъв (политически).

Ако продължим да правим всичко, за да поддържаме рейтинги, да абдикираме отговорността и да я стоварваме върху Върховната Рада, дискредитирайки я, тогава в държавата ще има проблеми", каза Костенко. В Киев продължава да се обсъжда законът за мобилизация и начините, по които могат да бъдат върнати в страната украинците, които са годни за военна служба, но в момента са зад граница.