Украински дронове пак удариха заводи за спирт в Русия

Украйна
11:24 - 28 Октомври 2024
603
Украински дронове пак удариха заводи за спирт в Русия

Украински дронове атакуваха заводи за етилов алкохол във Воронежка област в Русия, съобщава "Ройтерс".

Областният управител Александър Гусев посочи, че при нападението са били ранени двама души. Бил е предизвикан пожар и са нанесени щети на две промишлени предприятия.

Пожарникарите са потушили огъня, избухнал в Анинския район, при който са пострадали двама работници.

Около десет украински дрона бяха унищожени или прехванати над областта късно снощи, като отломките повредиха няколко сгради в района, както и в Новохоперския район, докладва Гусев.

Руското министерство на отбраната съобщи, че само един украински дрон е бил унищожен над Воронежка област от общо 21, свалени над територията ѝ през нощта.

Експлозии са били чути близо до завод за етилов алкохол в село Красное в Новохоперския район, съобщи новинарският канал "База", който е близък до службите за сигурност на Русия.

Новинарският канал SHOT съобщи, че пожарът е избухнал в дестилерия в село Анна в Анинския район. Видеоклипове в социалните медии показват голям пламък в сграда, осветяващ тъмнината.

До момента Украйна не е коментирала атаката. Киев често е казвал, че неговите атаки с дронове в Русия са насочени към инфраструктура, ключова за военните усилия на Москва, в отговор на продължаващите руски удари по територията на Украйна.