Улеснение на трафика - спират движението на камионите по автомагистралите

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим

Новини
10:36 - 23 Септември 2019
1059
Улеснение на трафика - спират движението на камионите по автомагистралите

Спират движението на камионите над 12 тона по автомагистралите във времето от 14.00 до 20.00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една за Кулата и Варна в участъците с ремонт на АМ "Струма" и АМ "Хемус", уточняват от пътната агенция.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД "Национална полиция" и ИА "Автомобилна администрация".

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От 10 ч. днес в участъка от АМ "Струма" край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една за Кулата.

Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата се отбиват от автомагистрала "Струма" при пътен възел "Долна Диканя", ще преминават през главен път Е-79 и при пътен възел "Бобошево" ще продължават по АМ "Струма".

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел "Бобошево", а качването на магистралата ще бъде при пътен възел "Дупница Север".
На АМ "Хемус" продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-ти км /виадукт "Потоп"/ и при 36-ти км /виадукт "Коренишки дол"/, както и на тръбата за София на тунел "Витиня". За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин е проходът "Петрохан" и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.