Улица "Задънена" в Борисовата градина едва ли скоро ще бъде "ремонтирана"

След уволнението на Люпко Петрович ЦСКА отново беше завъртян от центруфугата на безвремието и безхаберието

Спорт
17:15 - 02 Октомври 2019
3772
Улица "Задънена" в Борисовата градина едва ли скоро ще бъде "ремонтирана"

"Алелуя! Люпко Петрович се тръгна", ехти из социалните мрежи секунди, след като новината за уволнението на сръбския специалист беше потвърдена и от официалния сайт на ЦСКА. Кой както иска да го формулира, но не е раздяла или отказ от страна на Люпко, а си е чисто и просто уволнение. Заради феновете и заради натиска от тяхна страна. Особено след фиаското в Стара Загора срещу Берое (1:2). Когато става дума за ЦСКА, винаги трябва да се чете между редовете и да се разбира от половин дума, както би се изразил легендарният Димитър Пенев.

Отборът не играе, разделен е на групички, търканията могат да запалят и огън, който да изпепели и малкото останали съществени неща в "къщичката за пиленца", която Гриша Ганчев така и не успя да построи. И едва ли ще стане скоро, тъй като изборите не са на три месеца. Прах в очите е и махането на Люпко, който също успя да раздели публиката на ЦСКА - от дърт алкохолик и говедо до гениален треньор и носител на КЕШ преди десетилетия.

Според мнозина Гриша Ганчев яко е оплел конците в управлението, предоверявайки се на сина си Данаил, който коли и беси на "Армията", и мътеше водата на Любо Пенев преди номер 9 да си хване шапката и да си тръгне бесен от задкулисните и подривни дейности на определени лица.

Сега на мушката е Станимир Стоилов - главният мениджър, който дърпа конците, но не мели отдавна брашно с Ганчев-старши, както преди години.

И се получи така, че ЦСКА е в задънена софийска улица посред нощите - разкопана и кална, мръсна и неосветена, всяваща страх във всеки, дръзнал да влезе в нея.

Кой ще е треньор сега? И, всъщност, ЦСКА нуждае ли се от треньор? Трябва си, но да не е скъпоплатен и световноизвестен (не, че си изпочупват краката да идват такива в Борисовата градина), но същевременно да може да извади кестените от огъня.

Провален сезон и поредна година без титла - това са реалностите пред армейците. И евентуално изравняване на рекорда им от 9 поредни титли, ако не стане чудо и властта добута Левски до първото място. Сините са слаби, Лудогорец - доста отслабен, но ЦСКА е трагичен, меко казано.

И кой ще дойде в такъв врящ казан? Единственият, който би свършил работа в такава ситуация е Стойчо. Но не Стоилов, а Младенов. Да, но той си има отбор, уважаван е в Казахстан и има златен договор. А и при последната среща на Младенов с Гриша Ганчев, двамата показаха, че няма да отстъпят от позициите си.

Миодраг Йешич, който доста време се предлагаше на различни отбори в интернет, сега е с клуб в Африка - пак със стабилен договор и кинти, които едва ли ще му ги дадат на "Армията".

Разбира се, има и още популярни имена, които в миг се завъртат като предложения, когато стане дума за треньорска смяна в ЦСКА.

И пак нахендриха на пачи яйца помощниците. Добри Митов, Пифа, Динчев и Крушич - квартет, който със сигурност може да остане до края на сезона. А, не пропускайте и още едно име - Христо Янев, треньорът, извел ЦСКА до Купата на България през 2016-та, спечелвайки е от "В" група. Да, но има едно голямо НО... Той не е в добри отношения със Стойчо. Ама не Младенов, а Стоилов - мениджърът, който заложи главата му на дръвника и успя да го махне от треньорския мостик.

Защо да се пръскат пари за треньори, които така и така няма да свършат никаква работа в и без това сезон с предизвестен край.

Кой нормален треньор ще дойде в такава касапница, в която всеки вади нож и реже жива плът? Реже най-безцеремонно, без да му пука, без да мисли. Рязаха с години. И преди Гриша Ганчев, а и сега по негово време. А хората в него видяха Месията, който ще построи стадион и ще направи клуба стабилен, не само финансово. Към днешна дата краските са тъмни, направо мрачни, като книга на Стивън Кинг.

Нито стадион ще има скоро, нито адектавно управление, независимо кой още ще бъде махнат и кой ще дойде, нито отбор, готов да пребори конкуренцията за титлата. А за това говори всяко едно (без)действие на "Армията". А там явно няма на кой да му светне, че има сериозен отлив откъм публика, а негодуванието и роптаенето станаха ежеминутни в социалните мрежи. Всъщност, там се появи и онази снимка на домакина бай Добри - легендата, чиито сълзи в Стара Загора казваха всичко. Уви, абсолютно всичко...