Ултраси в Загреб чистят след труса

ЕС
16:08 - 22 Март 2020
3375
Ултраси в Загреб чистят след труса

Футболните фенове от групировката Bad Blue Boys - фракция с най-крайните ултраси на "Динамо" (Загреб), направиха нова пълна мобилизация в редиците си в обществена помощ.

Веднага след земетресението преди 7 часа сутринта, нанесло много щети основно в централната част на хърватската столица, ултрасите излязоха на улицата, за да помагат за разчистването. Множество стари постройки рухнаха, затрупани бяха автомобили, тухли и големи отломки покриха централните пътища, а медиите в страната съобщиха за една жертва от труса. Ултрасите се организираха бързо и започнаха да помагат за нормализиране на обстановката след рухналите постройки.

Само преди няколко дни фракцията се организира и за друга важна мисия в извънредната ситуация на борба срещу коронавируса. Момчетата, но този път не с маски, криещи лицата им по време на ексцесии по стадионите, а с медицински маски, помогнаха за евакуацията на родилен дом в Загреб. Болницата бе принудена да премести цялото си оборудване на ново място заради условията на всекидневно увеличаващото се разпространение на COVID-19, а ултрасите се ангажираха с операцията по преместването на новородените бебетата в кувьози. 

Мерките за борба срещу разпространението на коронавируса в Хърватия в момента са доста сходни с тези в България. Към ранните часове на 22 март заразените в страната са 206