Ултрасите на Наполи се вдигнаха на бунт, пожалиха само един футболист

Напрежението под Везувий продължава да расте, играчите бяха обиждани и оплюти

Спорт
15:37 - 08 Ноември 2019
2254
Ултрасите на Наполи се вдигнаха на бунт, пожалиха само един футболист

Феновете на Наполи организираха протест пред клубната база. Те са недоволни от играчите, ръководството на клуба и резултатите на отбора. Част от агитката излезе на улицата с плакати, на които пишеше: "Уважение". 

Вчерашната тренировка на тима беше затворена за медиите, но притежателите на сезонни билети можеха да присъстват. Така, над 500 привърженици използваха възможността да демонстрират недоволството си.

Играчите бяха обиждани и наричани “наемници”. Най-много гневни реплики имаше по адрес на капитана Лоренцо Инсиние, Хосе Кайехон и Алан, който през лятото настояваше да бъде продаден на Пари Сен Жермен. 

Единственият пощаден от хулите беше Дрис Мертенс. Преди заниманието белгиецът се извини с жест на запалянковците, а те го аплодираха.

Напрежението в клуба се покачи рязко след серията от три мача без победа в първенството и домакинското равенство срещу РБ Залцбург в Шампионската лига. 

Президентът Аурелио Де Лаурентис нареди футболистите да останат в базата като наказателна мярка, но след мача във вторник играчите се прибраха по домовете си. Това може да доведе до юридически действия от страна на клуба.