Умисъл или случайност? Гори стара къща на Петте кьошета (СНИМКИ)

Актуални новини
17:03 - 25 Ноември 2020 (обновена)
7305
Умисъл или случайност? Гори стара къща на Петте кьошета (СНИМКИ)

Пожар е обхванал стара необитаема къща в района на Петте кьошета в София. От пожарната съобщиха, че два екипа са на мястото на инцидента, за всеки случай е и изпратена линейката на столичната пожарна. Според очевидци пожарът е лумнал около 16,15 ч.

Снимка от пожара първоначално беше публикувана във фейсбук групата "Видяно в София", а по-голямата част от коментарите на хората са свързани с подозренията, че на апетитното място на бул. "Скобелев" 18 ще бъде издигнат нов хотел или дори небостъргач.

"Боже, спасете я! Не искам стъклени кубчета на нейно място!", изплака потребител на социалната мрежа под снимката на горящата стара къща. Друг добавя: "Апетитен имот в условия на криза..."

"Поредният горящ паметник на културата... Това се прави за да може да изгори покрива и сградата за година-две да се само разруши", предполагат други столичани.

"Сто процента е умишлено, за да може да се присвои след като е опасна сградата за обществото, да могат да купят земята и да построят някой хотел", продължават коментарите във фейсбук групата.

От много години никой не живее в къщата. "Сигурно се е запалила от жаркото ноемврийско слънце", иронично предполага буден гражданин.


"Ако не знаете изоставените къщи се самозапалват само когато пречат на новия си собственик", допълва друг, правейки аналог с подпалените царски конюшни в София.

От популярната във фейсбук група "Етюд-и-те на София" коментираха, че къщата е красив класически пример за типичните градски къщи, с които столицата се е гордеела. "Тя беше в нашата класация за къщи, които искаме да видим възстановени. За съжаление това вече едва ли ще стане", отбелязват активистите на групата.