Умря йогата , живял 76 г. без храна и вода

Починал от старост на 90 г.

Мистика
16:37 - 28 Май 2020
4456
Умря йогата, живял 76 г. без храна и вода

В индийския щат Гуджарат йогата Прахлад Джани почина на 90-годишна възраст. Цял живот Джани твърди, че е открил „еликсира на живота“, който му позволява да не яде храна и да не пие вода 76 години. Според съобщението на неговите последователи Прахлад Джани е починал на 26 май т.г. в родното си село Чарада, където е доведен по лична молба няколко дни по-рано.

Прахлад Джани е известен с твърденията си, че не е ял и не е пил от детството - според някои източници от 8-9 години, според други - от 14. Той уверява, че като дете е бил благословен от богиня, след което напуска родния си дом и отказва храна и вода. Казва, че поема божествен нектар през отвор на небцето си.

Лекарите два пъти - през 2003 и 2010 г. правят цялостен преглед на Джани. През 2010-та той две седмици непрекъснато е наблюдаван от служители на Института по физиология на Индия. През това време Джани не яде и не пие вода или друга течност, не ходи до тоалетната. "Все още не знаем как оцелява", казва тогава неврологът Судхир Шах. Чуждестранни изследователи поставят под въпрос заключенията на своите индийски колеги, посочвайки несъвършенството на системите за контрол.