Уникален рекорд! Над 63 000 ще гледат младежите на Манчестър Юнайтед и Нотингам

Двата отбора се изправят един срещу друг на "Олд Трафорд" на финала на младежката Купа на ФА

Спорт
15:26 - 11 Май 2022
1520
Уникален рекорд! Над 63 000 ще гледат младежите на Манчестър Юнайтед и Нотингам

Тази вечер ще станем свидетели на нещо историческо - над 63 хиляди зрители ще наблюдават на живо финала за младежката Купа на ФА в Англия. В спор за трофея ще се изправят един срещу друг на "Олд Трафорд" Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест.

Тези, които вече си закупиха билети цза по един паунд, счупиха с над 25 000 предишния рекорд по посещаемост, който беше поставен през март 2007 година - 38 187, в първия мач между Арсенал и Юнайтед.

Всички приходи от билетите от финалната среща отиват във фондацията на Червените дяволи.

Форест ще бъде подкрепян от 6000 свои фенове, които се надяват техните млади любимци да вдигнат трофея за първи път в историята си, докато за Юнайтед това ще е рекордно 11-то отличие, ако успеят тази вечер.

Ръководството на Червените дяволи се надяваше публиката да надхвърли 50 000, но останаха приятно изненадани, след като входните талони бяха изкупени онлайн през официалния сайт на клуба.

Капацитетът на "Олд Трафорд" в момента е 74 140 и посещаемостта тази вечер няма да е много под това.

Нотингам, чийто мъжки отбор се състезава този сезон в Чемпиъншип, не е играл с Юнайтед на "Олд Трафорд" от Боксинг дей през 1998-ма, но Форест може да се завърне в елита на Англия, ако се справи в плейофите.

Юнайтед не е печелил младежката купа от 2011 година, когато тимът надделя над Шефилд Юнайтед с Пол Погба и Джеси Лингард в своите редици тогава.