Уникално! 20 000 поздравиха Палермо след изхвърлянето в аматьорския футбол (ВИДЕО)

През миналия сезон клубът от Сицилия претърпя фалит и беше изхвърлен от Серия "Б"

Спорт
14:18 - 29 Август 2019
2269
Уникално! 20 000 поздравиха Палермо след изхвърлянето в аматьорския футбол (ВИДЕО)

Италианският Палермо, където до миналия сезон игра българският национал Ивайло Чочев, започна подготовка за началото на сезона в Серия "Д" - аматьорското ниво на Ботуша. През миналия сезон клубът от Сицилия претърпя фалит и беше изхвърлен от Серия "Б", за да се намери на дъното на италианския футбол, откъдето да започне на чисто. Това беше и причината Чочев да смени розовата фланелка с тази на Пескара.

Палермо вече е с променено име - "Сочиета Спортива Дилетантистика Палермо", което е различно от старото "Унионе Спортива Чита ди Палермо".

Преди два дни ръководството на новия клуб представи състава за предстоящата кампания. По този повод на стадион "Ренцо Барбера" се стекоха 20 000 фенове на сицилианците, които направиха хореография и аплодираха играчите.

Звезда в новия тим на сицилианците е бившият аржентински национал Марио Сантана, направил име на Апенините при "розово-черните" и Фиорентина. Тифозите изписаха с големи букви думата "съпричастност", а чрез транспарант обявиха, че "това е моментът на истината за града".