Уникално! Българин разпитва за Благо Джизъса пред Колизеума, чужденците в шок! (ВИДЕО)

Спорт
13:00 - 25 Юни 2021
5622
Уникално! Българин разпитва за Благо Джизъса пред Колизеума, чужденците в шок! (ВИДЕО)

Благой Георгиев отново стана популярно име в интернет. След като в последните месеци Джизъса беше забъркан като посредник в евентуалната сделка за Левски, бившият футболист сега бе потърсен край Колизеума в Рим.

Видеото обиколи бързо социалните мрежи и стана тотален хит. Оказа се, че човекът, който е замесен в това е някой си Любо от Търговище.

Та този наш сънародник разпитва на английски екскурзовода дали това е сградата, където преди време Благой Георгиев е надраскал на стената "КУР". Лобо от Търговище пита дали хората знаят какво е съкращението, но след като всички са в почуда, той разяснява, че това "Keep Yourself Positive" (Бъдете позитивни) - нещо, което от доста време завладя интернет пространството, а хората започнаха и да носят такива фланелки.

Съкращението, всъщност, идва от агитката на ЦСКА, която често го използва, тъй като трибуквието означава "К*р за Левски!", визирайки техния вечен съперник, който Благо Джизъся опитва да спаси с някакви схеми и милионери в лицето на Джоузеф Диксън.

Колкото и да е старо това съкращение, скандирано по стадионите у нас, от година-две то придоби и друга значение, тъй като много хора бяха санкционирани от Фейсбук. И тогава се измисли КЗЛ, че означава "Късмет, здраве и любов за Левски!"

Но стига футболни страсти в деня, в който няма мачове от Евро 2020, преди утре да стартира отново надпреварата с фазата на елиминациите.

Всъщност, предисторията с Благой Георгиев датира от 2015 година, когато той и изгората му са на екскурзия във Вечния град, а нашенецът, известен напоследък и като Белия зъб, решил да увековечи имената им с монета на една от стените на Колизеума.

"Аз бях. Наоколо имаше около 50 души и всички драскаха нещо по стените. Аз също извадих монета и написах името на жена си. И тогава се започна. Появи се полиция. Оказа се, че това е забранено, но за посегателство върху Колизеума бях задържан само аз. Тотално се побърках, а полицаите се смееха на реакциите ми, докато попълваха рапорта. Веднага историята се появи във всички медии. Имаше версии, че това не съм бил аз, че съм бил в същото време на друго място. Няма да кажа кой ги лансира", призна в интервю през 2017-та Благой Георгиев.

В момента на инцидента на място веднага са били извикани карабинери, които го задържали, проверили самоличността му и го пуснали. А монетата, с която се е опитал да повреди историческото наследство, била конфискувана.