Уникално ламборгини тунинговаха във Велико Търново

Супер автомобилът от модела „Урос” вече струва 700 000 лева

Техномания
14:08 - 24 Април 2019
7901
Уникално ламборгини тунинговаха във Велико Търново

Изключително рядък за Европа модел от елитната марка супер автомобили „Ламборгини” бе тунингован във Велико Търново. Модернизираният „Урос” наскоро излезе от местен автоцентър, където получи оптичен тунинг и облепване на предната част и праговете със защитно фолио, както и с керамично покритие на боята.

По този начин колата качва и значително стойността си, която вече надхвърля 700 хил. лв., пише в. „Борба”. Това е вторият автомобил, правен в болярския град, след като неотдавна индийският богаташ Дийпак Радж направи своето ламборгини „Хуракан“ златно. Неговата кола обаче е с далеч по-скромна цена от около 240 хил. долара.

„Италианският звяр“ има уникални параметри и ускорява от 0 до 100 км само за 3,6 секунди, от 0 до 200 км пък вдига за 12,8 секунди благодарение на 8-цилиндровия двигател с мощност от 650 к.с. Моделът е от 2017 година, но нов автомобил от този вид може да се закупи само с предварително записване, защото серийното производство е ограничено.

Само за сравнение - в момента най-скъпият модел в света – ламборгини „Авентадор“, е с цена от 7,5 млн. долара, създаден специално за 50-годишнината на марката през 2014 г. Във Велико Търново в момента правят и други златни коли – порше „Панамера“, спортен мерцедес и няколко други уникални модела.