УНИКАЛНО! Патолог аутопсира кренвиршите на пазара, откри тестиси, черва и... водорасли

Актуални новини
15:30 - 24 Септември 2020
6548
УНИКАЛНО! Патолог аутопсира кренвиршите на пазара, откри тестиси, черва и... водорасли

Изключително интересeн експеримент проведоха преподаватели и студенти от катедрата по патология на Медицинския университет в София. Докторите направиха "аутопсия" на някои от най-популярните марки кренвирши на пазара - "Тандем", "Народни", "Житница", "Кен" и "Сачи". С уточнението, че нито един от продуктите не представлява опасност за човешкото здраве, откритите в тъканта на колбаса структури са крайно интересни.

В почти всички проби присъства солиден процент гладка мускулатура - с други думи, противно на обичайната народна мъдрост, в кренвиршите всъщност има месо! Добрите новини обаче спират дотук. Огромно количество сухожилия и скелетни хрущяли са популярна съставка на кренвиршите.

На няколко места патолозите откриват смляни тестиси, чревна мускулатура, мозъчни клетки и... голямо количество растителна тъкан, в това число и водорасли. Положителното е, че в нито една от пробите няма следи от паразити или опасни бактерии.

А коя е най-често срещаната съставка във всички видове марки без изключение? Ацидофилна мазнина от предполагаем протеинов произход, твърдят изследователите. Преведено на човешки език, това е добре познатото на всички ни палмово масло.

Насладете се на няколко уникални фотоса от аутопсията на кренвиршите: