Уникално преживяване: Луксозна ретро мотриса ще пътува между София и Банкя

Новини
09:52 - 30 Юли 2024
1276
Уникално преживяване: Луксозна ретро мотриса ще пътува между София и Банкя

Специална ретро мотриса ще пътува всяка събота през август между София и Банкя, съобщиха от БДЖ.

Влакът ще се движи по повод отбелязването на годишнината от основаването на Българските държавни железници през август 1888 г. и честването на празника на железничаря. 
 
Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Произведена е през 1960 г. в Австрия с изключително модерно техническо оборудване и обзавеждане за времето си.

До 1994 г. е използвана за пътувания на представители на правителството. В момента се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, както и за заснемане на филмови продукции и клипове.

Любителите на железопътния транспорт ще имат възможност да се докоснат до използваната от държавни лидери мотриса и да се насладят на комфорта на пътуването с нея с организирани по две пътувания на ден всяка събота през август от Централна гара София до Банкя и в обратното направление.

Първото пътуване ще бъде с час на заминаване в 8:30 часа от София и пристигане в Банкя в 08:55 часа. В обратното направление влакът ще отпътува от Банкя в 16:20 часа и ще пристига в София в 16:45 часа.

Второто пътуване ще бъде с час на тръгване от Централна гара София в 9:40 часа и пристигане в Банкя в 10:05 часа и обратно от Банкя в 18:15 часа с пристигане в София в 18:39 часа.

За пътуващите с мотрисата е предвиден целодневен престой в курортния град с възможност за повече време за разнообразни занимания.