Уникално! Самотен баща осинови болно дете и отгледа сладур и олимпийски шампион

Джери Уиндъл имал мечта, но едва ли и той самият е вярвал, че някога животът му ще се промени напълно

Новини
22:45 - 04 Септември 2021
14706
Уникално! Самотен баща осинови болно дете и отгледа сладур и олимпийски шампион

Джери Уиндъл има мечта да бъде баща. И той самият едва ли вярвал, че някога ще стане баща, но един ден животът му се променил напълно. Животът му като родител изглежда като приказка и това е доказателство, че милостивото сърце може да спечели всяка битка.

Всичко започва с разказ в списание. Джери Уиндъл искал да стане баща, откакто се помнел. Той се опитвал да осинови дете в САЩ, но един ден забелязал история в списание, описваща живота на сираците в Камбоджа. Той не се поколебал дори за момент да се свърже с камбоджанските служби и скоро получил новини, които променили живота му.

През юни 2000 г. Джери отпътувал за Пном Пен, Камбоджа, където бъдещият му син Джордан живеел в сиропиталище, откакто родителите му починали. Малкото дете страдало от недохранване, краста и тежки инфекции. Джери го взел у дома във Флорида, погрижил се за здравето му и веднага станал негов баща.

Новото семейство се справяло с множество предизвикателства от самото начало. Завръщайки се в САЩ, пред новото семейство се изправили много препятствия. Джордан имал много здравословни проблеми, бил изтощен и слаб и общувал с Джери чрез жестомимичния език, преди да научи английски.

В този момент Джордан бил на 2 години, но тежал само 7 килограма. Баща му не знаел дали ще живее, но той обещал, че ще направи всичко възможно, така че новият му син никога повече да не страда. Вече имал толкова много любов, която побеждавала всичко.

Олимпийската му кариера започнала случайно. Олимпийските мечти на Джордан започват на 7-годишна възраст. Той привлякъл вниманието на Тим О’Брайън, син на известния треньор по гмуркане, Рон О’Брайън, в лагера за гмуркане. Тогава Джордан влязъл в специална програма за гмуркане и започнал да постига първите си успехи.

През това време той се срещнал с олимпийския златен медалист и ЛГБТ активист Грег Луганис. Дори го наричали „Малкият Луганис“.

След 3 олимпийски изпитания – първо на 13 години, след това на 16 години – Джордан постига мечтата си след 15 години и се класира за Олимпиадата в Токио за мъже.

Бащата и синът винаги са имали силна връзка през годините. Джордан се състезава за САЩ на Олимпиадата, но в сърцето си той също представлява Камбоджа. Наскоро той е татуирал камбоджанското знаме на ръката си, така че хората да могат да го видят, когато той се гмурка.

Бащата и синът отпразнуват своята история с детска книга, на която са съавтори през 2011 г. Книгата, озаглавена „An Orphan No More: The True Story of a Boy: Chapter One“, разказва историята на петел, на когото другите животни са казали, че не може да бъде баща без кокошка. Един ден той се натъква на яйце, което никой не иска. Това, което се излюпва, е пате, но въпреки различния им вид, двамата ще докажат, че „където има любов, има семейство“.