УНИКУМ! 66-годишен професор стана студент в Богословския

Евгений Сачев е баща на зам.-министъра на образованието Деница Сачева, кара 7-а магистратура

Актуални новини
14:22 - 23 Септември 2019
14840
УНИКУМ! 66-годишен професор стана студент в Богословския

66-годишният проф. Евгений Сачев често влиза в Богословския факултет на Софийския университет. Особено през последната година. Проф. Сачев е дългогодишен преподавател в няколко университета, включително и в СУ, доктор на икономическите науки, доктор по социология и създател на цяла наука - културономия, изследовател на културното историческо наследство и експерт по сигурност като бивш военен. В Богословския факултет обаче проф. Сачев е студент.

Мъжът в пенсионна възраст учи магистратура в най-новата специалност “Църковен мениджмънт” заедно с още над 40 души. Остава му още една учебна година, за да се дипломира. “Това ми е седма магистратура.  Докато учи човек, се чувства вечно млад. Това поддържа духа ми. Хубавото е, че колегите ми в тази специалност са осъзнали своето място и знаят какво искат да постигнат”, казва проф. Сачев, който е баща на зам.-министъра на образованието Деница Сачева.

Когато отива да се запише през миналата година, проф. Сачев се нарежда чинно на опашката, за да мине през събеседване с преподавателите. Сред чакащите обаче има много негови студенти от Софийския университет, които го разпознават. Някои предполагат, че ще преподава, и се учудват, че ще седне на банките до тях. Предлагат му да мине по-напред на опашката.

“Момичета и момчета, тук съм един от вас, няма да минавам отпред”, казал професорът и изчакал реда си за интервюто за приема.

“Оттогава е сред най-прилежните студенти”, казва ръководителят на икономическия екип от преподаватели в магистърската програма “Църковен мениджмън”" - д-р Асен Ангелов.