Уникум! Мерят с дрон температурата на ромите

Иновативната технология ще се прилага в гетата в Бургас

Актуални новини
12:42 - 20 Март 2020
4166
Уникум! Мерят с дрон температурата на ромите

С дрон ще мерят температурата на жителите на ромските гета в Бургас, решиха от Общинския кризисен щаб.

"Днес решихме да изпробваме иновативната форма чрез дрон с термокамери за замерването на превишената температра на жителите на гетата", обясни кметът Димитър Николов. Полицейското присъствие в махалите е засилено, а снощи в гетото в кв. Победа е имало сбиване между две ромски фамилии, има задържани, съобщи директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Радослав Сотиров.

"Няма да позволим да има безредеци. Хора, които до вчера са били някъде, да нарушават спокойствието и реда. Засилено е полицейското присъствие, оторизирани сме да контролираме изпълняват ли се мерките на здравния министър. Разпоредил съм и едни други мерки за местата с ромско население, които вероятно ще дадат резултат, но ще ги съобщя по-късно", каза Сотиров и призова хората да си стоят вкъщи. Над 10 са случаите на неспазване на карантината, те ще бъдат докладвани на прокуратурата.

От вчера всеки полицейски патрул, който се  движи в съответната зона за отговорност, призовава всеки гражданин да се прибере вкъщи, ако няма конкретна необходимост да посети болница, аптека или хранителна магазин.