УНИКУМ! След авария в Дивотино: Дядо лови риба на улицата (СНИМКИ)

У нас
12:16 - 08 Юни 2020
4844
УНИКУМ! След авария в Дивотино: Дядо лови риба на улицата (СНИМКИ)

Жители на пернишкото село Дивотино се вдигнаха на бунт заради непрестанни аварии на ВиК мрежата. Проблемът е на улица „Първа“ в махала Бреста. „В четвъртък изби, оправиха го, но в петък проблемът бе отново налице.

В събота пак дойдоха екипи на ВиК и уж отстраниха аварията. В неделя отново имаше теч. Това не се издържа. Не знаем за какво точно става въпрос, но това граничи с лудост. През ден нямаме вода, а по улицата тече река“, недоволстват местните, предаде „Струма”.

С въпросната авария дори започнаха да си правят майтапи. Преди ден мъж от улицата хвърли въдица в огромната локва. Това обаче не помогна проблемът да бъде решен. Фотосите предизвикаха много коментари от рода на „Кълве ли?“, „За обяд ще я изпържите“, „Пържен ветър на скара яли ли сте“ и др. Имаше обаче и констатации, че всъщност това не е смешно е тъжно. „Проблемът с тръбите на тази улица е от години. От ВиК идват, отстраняват и следва нов теч“, обясняват хората.

Кметът на Дивотино Симеон Трайков е написал писмо до градоначалника на Перник Станислав Владимиров с искане да бъдат подменени тръбите на цялата улица. „Водили сме много разговори и знаем за проблема. За момента няма как да бъдат подменени всички тръби“, обясни шефът на ВиК инж. Борислав Иванов.