УНИКУМ: Засукана мацка е топлата връзка между ГЕРБ и ДБ в парламента

Дария Спирова кацна като първия сътрудник на групата на десницата - щерка е на мастит бизнесмен

Политика
13:05 - 24 Октомври 2022
14549
УНИКУМ: Засукана мацка е топлата връзка между ГЕРБ и ДБ в парламента

Засукана млада мацка от Стара Загора кацна в Народното събрание, но не като депутат, а като първият назначен нещатен сътрудник на цялата парламентарна група на Демократична България. Дария Евгениева Спирова, която в профилите си в социалните мрежи признава сама, че гледа "Биг Брадър" и е фенка на гимнастичката Алина Кабаева, е зачислена от градската десница да отговаря за... маркетинга и фотографията. Не е ясно какво образование има хубавелката, но бърз прочит на биографията й отвежда към бизнес отношенията на баща й - маститият предприемач-заралия Евгений Спиров. 

Справка на Lupa.bg разкрива, че двамата - баща и дъщеря, се занимават от години с производството на етерични масла и поддържат добра база артикули в онлайн магазина. Още по-любопитната подробност е, че Евгений Спиров от години се намира в отлични отношения не само с ДБ, както е очевидно, щом щерка му от всички възможни пиари и сътрудници покрай изборите на десницата, първа кацна в списъка с назначения към Народното събрание, но и с ГЕРБ. 

Още през 2003 г. той е един от учредителите на Клуба на работодателя в Стара Загора, който през годините демонстрира повече от плодотворни връзки с партията на Бойко Борисов. Така, например самият клуб на сайта си пише, че "през времето, което той съществува, инициира, подкрепя и участва в бизнес форуми и други важни за региона инициативи.

Членовете на клуба участват активно в срещи свързани с важни за града, региона и страната ни теми – с президента на Република България Росен Плевнелиев; с министри от кабинета на ГЕРБ; с областните управители; с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров", и прочее.

Спиров е и награждаван лично от секссимвола на ГЕРБ - кмета Тодоров за това, че през 2018 г. намира и връща на общината бронзов знак, изобразяващ един от символите на града – лъвицата с лъвчето от каменен релеф от 11 - 12 век. 

Бизнесменът, който редовно е и гост по местните медии като политически анализатор, явно е предал нюха към правилните бизнес отношения и на дъщеря си Дария, която вече се разхожда гордо из кулоарите на Народното събрание.

Едно е сигурно - новата инфлуенсърка за депутатите от ДБ поне ухае чудесно - на хвойна и роза, докато оправя снимките и се грижи за бранда на десницата в социалните мрежи.