Унищожават родния град на Шумахер

Причината - лигнитна мина

Новини
12:47 - 13 Април 2023
2574
Унищожават родния град на Шумахер

Намиращият се в западна Германия град Керпен, в който са родени и отраснали братята Михаел и Ралф Шумахер ще бъде изоставен и унищожен. Причината за това тъжно стечение на обстоятелствата е разширяването на наземната лигнитна мина, която се намира в северозападната част на града.

Според медиите в Германия в момента в града са останали да живеят само дузина човека, които ще бъдат преместени в най-скоро време. Самите изкопни работи по разширяването на мината трябва да започнат в началото на 2024 година.

Част от местните забележителности ще бъдат запазени при изкопните работи, а сред тях е и картинг пистата, собственост на семейство Шумахер. Именно на това трасе се състои и първото състезание между Михаел Шумахер и Люис Хамилтън. Това се случва през 2001 година, когато германецът се включва във финалите на световните картинг серии.

Освен двамата седемкратни шампиони в това състезание участие взима и още един бъдещ световен шампион във Формула 1 – Нико Розберг. Заедно с тримата на старта застават още Витантонио Лиуци и Гийдо ван дер Гарде, които също стигат до Формула 1 години по-късно, но нямат успехите на Шумахер, Хамилтън и Розберг.