Ура! Италия пуска вътрешните полети

Някои услуги на местните летища ще останат недостъпни засега

Новини
22:19 - 02 Юни 2020
1947
Ура! Италия пуска вътрешните полети

Над 20 летища в Италия ще могат да възобновят обслужването на пътнически полети. Работата им в тази насока беше преустановена заради коронавирусната пандемия, предаде ТАСС.

Според постановление на министерството на инфраструктурата и транспорта на Италия става дума за 24 летища, включително Малпенса в Милано, Фиумичино в Рим, Чампино в Рим, а също и летищата във Флоренция, Пиза, Венеция.

Но някои услуги в тези летища ще останат засега недостъпни.

Никакви ограничения няма да има в осъществяването на вътрешните полети, в това число и до Сицилия. Ограничения ще има само във въздушните и морските връзки със Сардиния, като те ще са до 12 юни.

В италианските пристанища няма да се допускат чужди круизни лайнери, допълва БТА.

Постановлението ще действа до 14 юни.

От утре Италия започва да приема хора от страни от ЕС, Шенгенската зона и Великобритания, без да ги поставя в карантина. Падат и последните ограничения за придвижване на италианците между областите.

Заради пандемията бе преустановена работата на редица летища в Италия, като само международното летище Фиумичино в Рим не беше напълно затворено, но обслужваше по 60-70 полета на днес при средно преди пандемията по 1000 полета на ден.