Урологът Пламен Крумов е намереният мъртъв мъж в Пловдив

39-годишният лекар се е предозирал с наркотични вещества, предположиха разследващи

Актуални новини
15:51 - 04 Декември 2023
7334
Урологът Пламен Крумов е намереният мъртъв мъж в Пловдив

Лекарят, който в неделя по обяд беше намерен мъртъв в дома си в Пловдив, е урологът от Пазарджик Пламен Крумов. Няма данни за насилие.

По информация на БЛИЦ 39-годишният лекар е предозирал наркотични вещества и от това си е отишъл. Няма данни мъжът да е бил семеен или да е имал деца. Не се касае и за самоубийство, казаха разследващи. Няма оставено предсмъртно писмо. Тялото е откарано в съдебна медицина за аутопсия.

Д-р Крумов е бил началник на Урологичното отделение в МБАЛ Пазарджик допреди няколко години. Понастоящем е работил и живеел в Пловдив. Бил е добър специалист.

През 2020 г. благодарен пациент – известният преподавател в НАСА доц. Д-р Койчо Златев, е избрал именно д-р Крумов да го лекува.

Ето какво казва той в благодарственото си писмо, изпратено до тогавашния здравен министър и до болницата в Пазарджик: След много срещи, консултации с приятели и специалисти в областта на урологията аз избрах да бъда лекуван и опериран от д-р Пламен Крумов, началник на Урологичното отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД.

Операцията мина успешно, но по-важното е, че видях и усетих, че този млад човек е създал съвременна и иновативна методика и организация. Много знаещ и убедителен в своите действия специалист.