Урожай! Наглец отмъкна килограми луканка

Крадецът задигнал стоката от магазин с 48 камери

Новини
14:02 - 25 Януари 2022
2551
Урожай! Наглец отмъкна килограми луканка

Нагъл крадец задигна няколко луканки от магазин в Бургас. Катя Мирева, която е била на смяна по време на кражбата, сподели, че му дръпнала якето, но той оказал съпротива, бранел си плячката.

Това е третата кражба от магазина само за месец. Въпреки охранителните камери, собствениците се чудят как да си опазят стоката.

В неделя млад човек посред бял ден влиза в магазина пъха луканки в якето си и излиза.

„В момента, в който минаваше покрай мен, погледът му се четеше, че нещо не е наред. Не приличаше на нормален, спокоен клиент. Освен това беше с плътно черно яке, по-издуто от дясната страна. Когато направи крачка пред мен, се забеляза, че се опитва с едната ръка да намести нещо“, разказва пред Би Ти Ви Катя Мирева.

„Помолих го да си разкопчае якето, но той ми отказа и каза, че няма да спре и излезе, аз го последвах и го дръпнах за якето, но се дръпна. Оказа ми съпротива. Тръгна да бяга, а аз хукнах след него. Едната луканка падна от якето му, той си я взе и две преки се гонихме, но не успях да го настигна“, добавя тя.

Преди седмица от същия търговски обект друг крадец задигнал бутилка с алкохол.

„Имаме 48 камери, но и това не спира злодеите. Вижда се на камерите как мъжът си хвърля боклука и директно влиза да краде. Тези хора нямат страх от нищо“, каза пък управителят на магазина Павлин Мохамед.

Надявам се полицията да направи нещо, добави той.

Преди няколко дни той разказа пред БНТ как двама братя с аварийно чукче от автобус се опитали да разбият стъклената врата на магазина, но тя се оказала здрава и злодеите успели само да я пукнат.