Урожай преди Коледа: Лили спечели 1 милион лева за 2 дни

Естрадната звезда с рекордни приходи от концертите си в НДК

Нещо за четене
20:38 - 19 Декември 2023
9671
Урожай преди Коледа: Лили спечели 1 милион лева за 2 дни

Въпреки ужасяващите снимки от двата си концерта в зала 1 на НДК, Лили Иванова в крайна сметка би следвало да е доволна от изявата си. Оказва се, че звездата на естрадата е прибрала около 1 милион лева от спектаклите си в двореца на културата в края на миналата седмица.

Около 1 милион е сумата, платена само за двата концерта на Лили Иванова в НДК. Примата на българската естрада за поредна година напълни залите, както и портмонето си. Националното турне на Лиленце-пиленце включваше 15 концерта в 13 града, като участията й в столицата бяха най-скъпи, на цени, вариращи от около 100 до 300 лв.

Вечната Амбър пя пред софийските си фенове на 15 и 16 декември в зала 1 на НДК и въпреки значителното поскъпване от предишни години Иванова отново разпродаде концертите. При допускането на средна цена на билета от 150 лв за разпродадените 3380 места на залата това прави предполаганата цена от около 507 000 лева на концерт. Музикални спецове твърдят, че Лили винаги има спонсори, които поемат залите и техниката, но екипът и другите разходи на дивата не могат да бъдат изчислени със сигурност. Публиката й от двата концерта реално се равнява на половин зала "Арена София".

Макар и прекалено високи, цените на билетите не спряха вярната публика на Иванова, което показва, че тя добре си е направила сметката и правилно е преценила колко да иска от почитателите си. Примата на родната естрада доказа на практика, че когато човек може да прави нещо както трябва, за това си има съответната клиентела.