US Open: Григор Димитров - Анди Мъри 2:1, по един ранен пробив

Двамата откриха програмата на централния корт "Артър Аш" в първия мач за деня

Топ
19:44 - 31 Август 2023
2633
US Open: Григор Димитров - Анди Мъри 2:1, по един ранен пробив

Григор Димитров и Анди Мъри играят при резултат 2:1 в мач от втория кръг на US Open. Двамата откриха програмата на централния корт "Артър Аш" в първия мач за деня.

Григор започна уверено двубоя при свой сервис. Той бе безпогрешен при началния си удар, което му помогна за доброто начало. В следващия гейм българинът стоеше отлично в разиграванията и бе търпелив, което доведе до няколко грешки на съперника и пробив на нула.

Димитров спечели девет поредни точки, но показа колебания в третия гейм, в който трябваше да спасява шанс за пробив след двойна грешка и сбъркан удар над главата. Той вкара добър сервис, но след това имаше късмет при излизането си на мрежата, тъй като Мъри прати топката в аут от добра позиция. Шотландецът обаче започна да намира ритъма си и спечели следващата точка след фантастично разиграване между двамата.

Григор спаси и втория брейк пойнт, но вече всяка точка се печелеше изключително трудно и след дълги и оспорвани разигравания. След нови три равенства Анди направи изключителен удар след къса топка на българина. Той стигна до топката в близост до мрежата и я прати под невероятен ъгъл от другата страна на корта. Бившият номер 1 в света се озова в другата половина на корта, а Григор отиде лично да го поздрави за отиграването. То доведе до трета възможност за пробив в гейма и този път Мъри се възползва, като сложи точка на гейм, който продължи над 15 минути.