US сенатор : САЩ крие истината за НЛО

Повечето случаи за неидентифицирани обекти не са оповестени, настоява Хари Рийд

Мистика
12:49 - 14 Октомври 2020
5182
US сенатор: САЩ крие истината за НЛО

Бившият сенатор на САЩ Хари Рийд твърди, че правителството на Съединените щати крие информация за НЛО от години. „Това е много лошо за нашата страна. Повечето от случаите не са оповестени публично”, казва Рийд, цитиран от Бгнес.

Новият документален филм „Феномен” на режисьора Джеймс Фокс разказва за няколко случая, в които американският флот е забелязал НЛО. Неотдавна случаите са потвърдени от американските власти. Във филма се обсъжда новоразсекретен доклад на флота от 1967 г., както и други случаи на срещи с неидентифицирани обекти в Америка и на други места по света.

„Ако всичко зависеше от президента, тези данни никога нямаше да бъдат публикувани”, настоява Рийд в документалния филм. Той разкрива, че е участвал в изготвянето на закони за тази свръхсекретна програма за НЛО на правителството на САЩ. Рийд казва, че е необходимо да се харчат повече пари за проучване на НЛО.

Във връзка с изявленията на Рийд експертът по НЛО Ли Шпигел, бивш журналист от вестник „Хафпост”, смята, че истината трябва да се каже в името на „безопасността на всички хора и нации на нашата планета”.