Усик се бие с Джошуа в името на Украйна

Актуални новини
10:32 - 16 Август 2022
2487
Усик се бие с Джошуа в името на Украйна

„Мачът за световната титла по бокс е битка с кауза”. Така украинецът Александър Усик описа предстоящия си двубой-реванш с Антъни Джошуа, който е в събота вечер в Саудитска Арабия.

По този начин украинският боксьор иска да помогне на хората в родината си заради войната с Русия.

Усик поднесе сензация в боксовия свят през септември 2021 г., когато отне поясите на Джошуа и в момента е шампион в четири от версиите: Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO).

Световният шампион беше в Украйна в началото на войната, след което получи разрешение да напусне страната и да започне подготовка за срещата. Усик има фондация, с която помага на засегнати от войната.

"Важно е да се помага, защото страната е във война. Ако хората се нуждаят от храна им осигуряваме, ако е друго нещо, се опитваме да помагаме. Има група от хора, която работи с мен и открива семейства в нужда. Искам да помогна на хората в моята страна и събота може да бъде парти за тях, може да бъде и голямо такова", каза Усик на пресконференция.

Украинският боксьор гарантира, че ще даде най-доброто от себе си в двубоя, но не разкри каква тактика ще използва.

"Няма да ви кажа нищо за моята тактика. Малко по-тежък съм от предишния двубой, но не знам дали това ще е ключово. Разликата е, че сега поясите са в мен, ще изляза втори и хората ще ме чакат. Това не значи, че ще бъде по-лесно за мен", каза още Усик.