Условна присъда договори пловдивчанин, отвлякъл, бил и пробождал с отвертка 16-годишната си жена

Новини
15:16 - 28 Май 2024
34877
Условна присъда договори пловдивчанин, отвлякъл, бил и пробождал с отвертка 16-годишната си жена

За 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок се споразумя пловдивчанинът Иван Киров, отвлякъл непълнолетната си жена Маргарита Гайтанджиева. 23-годишният мъж бил момичето и го пробождал с отвертка. Заедно с него пред Окръжния съд застана Асен Генчев, който му помогнал, като карал колата.

Иван и 16-годишната Маргарита живели известно време на семейни начала. Направили сватба, но без официален граждански брак, след което заминали да живеят в Германия, където той работил. В семейството обаче имало драми - Киров често биел любимата си и тя го изоставила. От социалните мрежи разбрал, че девойката се е завърнала в България и побързал да си я прибере.

На 8 декември м.г. Маргарита излязла, за да купи цигари на баща си. Иван я издебнал и я вкарал в колата на Асен. Започнал да я удря с юмруци и да я пробожда с отвертка, скъсал ѝ анцуга и я оставил по бельо. Автомобилът потеглил, но на пътя за Садово момичето успяло да скочи и да побегне. Помогнали му хора от преминаващ микробус.

Иван Киров е бил арестуван от служители на Пето районно управление в Пловдив, а две съдебни инстанции му наложиха мярка за неотклонение "задържане под стража". Съучастникът му е бил под гаранция в размер на 2000 лв.

Днес двамата мъже признаха вина и се възползваха от правото си да сключат споразумение с прокуратурата. Наказанието на Иван Киров е общо за отвличането и нанасяне на лека телесна повреда, като и двете са извършени в условията на домашно насилие. Асен Генчев пък получи 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

След подписването на споразумението адвокат Димитър Будаков, който защитаваше Иван, отдели време, за да даде морален съвет на клиента си. Той му обясни, че в следващите 5 години трябва да е по-нисък от тревата, а от своя страна Киров го увери, че отива пак в Германия. Защитникът му каза изобщо да не докосва Маргарита и най-добре да си намери друга приятелка.