Условна присъда и 10 000 лева глоба за варненец, нарушил карантината

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага

Новини
12:17 - 28 Юли 2021
2948
Условна присъда и 10 000 лева глоба за варненец, нарушил карантината

44-годишен варненец бе осъден за нарушаване на мерките за карантина по време на извънредно положение във връзка с разпространяващата се пандемия от COVID 19 в страната. Това съобщиха от Районен съд - Варна. 

Деянието представлява престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева.       

На 28 юни миналата година, на основание издадено предписание от Столичната РЗИ, подсъдимият бил поставен под задължителна 14-дневна карантина. На 1 юли 2020 г. той нарушил противоепидемичната мярка и не изпълнил задължението си да не напуска посочения в предписанието адрес в град Варна, където трябвало да изпълнява карантинните мерки.  

44-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.