Условна присъда за баща и син, отглеждали канабис

Милен и Виктор Райчеви отглеждали конопа в две къщи в Суворово

Общество
13:14 - 11 Януари 2021
1600
Условна присъда за баща и син, отглеждали канабис

Осъдиха баща и син за отглеждане и разпространение на канабис.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, 47-годишния Милен Райчев и 25-годишния му син Виктор Райчев, с което двамата се признават за виновни, че отглеждали високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Пред съда те заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че през 2019 г. в две къщи в Суворово двамата мъже са отглеждали общо 61 броя растения от рода на конопа. Освен това Милен и Виктор държали с цел разпространение 1883,78 грама марихуана на обща
стойност 11 302,68 лева. Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че  същото не противоречи на закона и морала.

За отглеждането на конопа 25-годишният Виктор и 47-годишният Милен приеха да търпят наказания 2 години „лишаване от свобода“ с 4 годишен изпитателен срок и 5 000 лева глоба за всеки от тях. За държането на наркотици с цел разпространение, всеки
от двамата е осъден на 3 години затвор с 5 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. Милен Райков и Виктор Райков ще търпят по-тежкото от двете наложени наказания.