Условна присъда за джендър за неплатена прическа

Севдалин Асенов завлече с 1600 лв. салон за красота в Пловдив

Куриози
15:49 - 13 Май 2021
2980
Условна присъда за джендър за неплатена прическа

Транссексуалният от Пловдив, който ужили салон за красота с над 1600 лева, сключи сделка с прокуратурата. Въпреки, че делото срещу Севдалин Асенов тръгна по общия ред с разпит на всички свидетели, то днес процесът срещу него приключи със споразумение.

Мъжът, който се изживява като дама, се подложил на няколко процедури, но без да си плати. За да оформя прическата си, той посещавал фризьорски салони, където му поставяли изкуствени кичури дълга коса и извършвали различни манипулации за поддържане на прическата. Тъй като подобни процедури изисквали много финансови средства, транссексуалният успявал да заблуди фризьорите и управителите на салоните за красота в намерението си да заплати услугите им.
 
Делото срещу Севдалин стартира по общия ред, тъй като транссексуалният отказа да признае вина.
„Не съм виновен, не съм отишъл в салона с мисълта, че няма да платя!”, заяви Асенов в разпоредителното заседание. 

Два месеца след разпоредителното заседание по случая обаче, 48-годишният мъж „обърна плочата”. Пред магистратите той се призна за виновен и поиска сделка с прокурора. Междувременно сумата за скъпата прическа вече е събрана и преведена по сметката на Районен съд.

Парите са събирани на вноски от близки, роднини и приятели на Севдалин. В крайна сметка разходите са покрити и сделка има.

По време на заседанието днес Асенов призна всички факти и обстоятелства в обвинителни акт. Преди това обаче той поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като по неговите думи е „различен”. Това му щение не бе удовлетворено, но пък председателят на съдебния състав одобри намеренията за споразумение, съобщава Трафикнюз.

Така Севдалин Асенов ще излезе от затвора веднага след влизане в сила съдебният акт. Той ще бъде наказан с 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок.