Условна присъда за мъж, удрял жена си с тесла в Кюстендил

Новини
16:54 - 12 Септември 2024
675
Условна присъда за мъж, удрял жена си с тесла в Кюстендил

Районен съд – Кюстендил определи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 13 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен, за причиняване на лека телесна повреда и за закани за убийство в условията на домашно насилие, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият се признава за виновен в това, че на 10 март тази година в Кюстендил, чрез нанасяне на удари с ръце по главата и тялото, и блъскане върху леглото, е причинил на А. И., в условията на домашно насилие, лека телесна повреда, болка и страдание - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК. Както и за това, че на 10.03.2024г. в гр. Кюстендил, в условията на домашно насилие, се е заканил на А. И.,  С. А. и М. И.,  с престъпление против тяхната личност - с убийство, крещейки на висок глас думите: "Сега ще ви убия“."

И това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144 от НК. Както и за това, че на 11.03.2024г. в гр. Кюстендил, чрез нанасяне на удари по главата, посредством използването на ръчен инструмент - "тесла“, е причинил на С. А., в условията на домашно насилие, лека телесна повреда, предизвикала в пострадалата разстройство на здравето. 

Обвиняемият се признава за виновен и за това, че на 11.03.2024г., в къща в гр. Кюстендил, е държал боеприпаси за огнестрелно оръжие - 50 броя бойни тъповърхи патрони, калибър 9x18 мм, предназначени за стрелба с пистолети с калибър 9x18 мм, без да има за това надлежно разрешение, каквото се изисква съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия - престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.