Успех: Григор Димитров отвя френския ветеран Ришар Гаске

Тенис
19:33 - 02 Ноември 2021
3225
Успех: Григор Димитров отвя френския ветеран Ришар Гаске

Григор Димитров победи представителя на домакините Ришар Гаске в първи кръг на Мастърса в Париж с 6:1, 4:6, 6:2 за близо два часа игра в зала "Берси". В следващия кръг Димитров ще играе срещу Карен Хачанов. 

Как се разви двубоят: 

ПЪРВИ СЕТ

Григор започна двубоя със свой сервис и поведе с 1:0 гейма. Григор стигна до 30:40 при сервис гейма на Гаске, но французинът се измъкна и взе подаването си. По подобен начин се разви и третият гейм, който Гришо затвори с добър форхенд. Първите брейк точки в двубоя бяха за Григор Димитров в четвъртия гейм, но Гаске успя да вземе две последователни точки и да възстанови равенството 40:40. Топка в мрежата от ракетата на французина доведе гейма до предимство за Димитров, но българинът прати топката в аут. След двойна грешка и топка в мрежата Григор проби. Хасковлията затвърди пробива с гейм на нула. 

Със страхотен бекхенд уинър Димитров поведе с 30:0 в шестия гейм. Българинът поведе с 40:0 преди Гаске да успее да пласира удар по диагонала, а след това и по правата, за да стигне до 40:30, но не успя да удържи и Димитров стигна до втори пробив. Най-добрият ни тенисист стигна до два сетбола в седмия гейм на първия сет, като още при първия затвори сета. 

ВТОРИ СЕТ

На сервис на Гаске Гришо стигна до 30:30, но след това прати два пъти топката в аут и французинът успя да си вземе подаването в началото на втория сет. Хасковлията имаше леки проблеми на свой сервис, но успя да измъкне гейма. В третия гейм Димитров успя да стигне до две точки за пробив, но французинът не се предаде, което доведе до равенство 40:40. Аут по диагонала доведе до нов шанс за пробив, но воле до мрежата на Гаске възстанови равенството. С бърза точка представителят на домакините стигна до предимство в този маратонски гейм - Димитров прати топката в мрежата и така 74-ият в света спечели подаването си. Григор отговори с гейм на нула. В петия гейм българинът поведе с 30:0, но французинът успя да обърне и да вземе подаването си. 

Димитров изравни геймовете - 3:3 с нов бърз гейм, в който даде само точка на съперника си. Гаске не можеше да отвърне на хасковлията с бърз успех на свой сервис и отново се стигна до 30:30 при сервирането на франзуцина, който обаче не допусна Димитров да стигне до точка за пробив и взе подаването си. В осмия гейм Григор не успя толкова бързо да спечели подаването си, но все пак успя и изравни - 4:4. Без пробиви до този момент в мача. Гаске поведе с 40:0 на свой сервис, но Григор взе две последователни точки преди французинът да успее да си спечели подаването с мощен форхенд. Гаске стигна до първите си точки за пробив в десетия гейм, Григор ги отрази, но след това размина Григор и стигна до трети сет бол и с бекхенд уинър затвори сета с 6:4. 

ТРЕТИ СЕТ

Още в първия гейм на третата част Димитров стигна до точки за пробив, първата бе отразена от Гаске със смач, а при втората французинът прати топката в мрежата и сетът започна с пробив на хасковлията. След това първата ни ракета затвърди пробива с гейм на нула. Гаске взе първия си гейм в третата част с 40:30. Българинът поведе с 3:1 след 40:30 в четвъртия гейм. Димитров стигна до нова точка за пробив в петия гейм, но тя бе отразена от Гаске, а след това французинът стигна до предимство, което оползотвори и спечели сервис гейма си. 

74-ият в света стигна до равенство 40:40 при сервис на Григор, хасковлията доведе нещата до равенство, след което с петия си ас затвори гейма - 4:2. Двойна грешка на французина помогна на Димитров да поведе с 30:15, а след това непредизвикана грешка от ракетата му доведе до брейк точки за българина. Първата възможност бе пратена в аут, а при втората хасковлията направи втория си пробив в сета - 5:2. Гаске успя да поведе с 30:15 на сервис на Димитров, но след това прати топката в аут и резултатът бе изравнен, а след това българинът стигна и до мач бол, с който затвори мача, съобщава dsport.