Установяват самоличността на човека, изпратил бомбените заплахи в училищата

Имейлът е бил подаден от лице с две имена

Актуални новини
15:17 - 23 Януари 2024
1751
Установяват самоличността на човека, изпратил бомбените заплахи в училищата

Работи се по установяване на истинската самоличност на лицето, подало сигнала за бомбените заплахи в училищата, съобщи в Перник главният секретар на МВР Живко Коцев.

Имейлът е бил подаден от лице с две имена. Опитваме се да установим истинската му самоличност, каза той:

 "Тревожно е това обстоятелство, вчера е получен сигнал в електронната поща на 112 от лице с две имена, което твърди, че в днешния ден на територията на цялата страна във всички учебни заведения ще избухнат взривни устройства. Разбира се, предприели сме мерки по процедура с училищните ръководства, с местните власти. Извършени са проверки на място и до момента няма нищо смущаващо".

В Перник Живко Коцев коментира и зачестилите случаи на домашно насилие. Те са нараснали с над 86% за цялата страна, за област Перник нарастването е още по-голямо– около 200%, каза главният секретар.

"Виждате, че в по-голяма част от случаите това се дължи на влошени отношения в семейството и се стига до ескалация - както в София последния случай. Поставили сме си за цел да работим превантивно в координация с всички институции, така че да не се стига до тежки престъпления, свързани с домашно насилие".

Живко Коцев, заедно със зам.-министъра на вътрешните работи Христо Стефанов и зам.-главния секретар Димитър Кангалджиев бяха в Перник за годишния анализ на дейността на ОД на МВР за 2023 година. 

Главният секретар похвали дирекцията за постигнатите резултати.

"Дирекцията е регистрирала по-малко престъпления в сравнение с 2022 година и с около 3 пункта завишение на разкриваемостта. Положителното е, че няма неразкрити тежки престъпления".