Утре слънце и топло време

На отделни места в източната половина от страната ще превали дъжд

Новини
22:17 - 06 Май 2020
2022
Утре слънце и топло време

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°. Утре ще бъде предимно слънчево.

След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в източната половина от страната ще превали дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15° и 20°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но ще остане без валежи.

Ще духа до умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 16° - 18°.

Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 14° - 15°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В петък вятърът ще отслабне, ще бъде предимно от север. В източните райони са възможни изолирани превалявания, впоследствие вероятността за валежи значително намалява. През почивните дни ще преобладава слънчево време, с купеста облачност, главно над планинските райони след обяд.

В събота вятърът ще придобие южна компонента и ще се затопля, но сутрешните температури ще са между 3° и 8° и в отделни котловини са възможни слани.