Уволнен от Орешарски става зам.-шеф на митниците

Румен Данев изхвърча от ведомството заради "неприятна информация"

Политика
16:20 - 19 Май 2021
2362
Уволнен от Орешарски става зам.-шеф на митниците

Трима нови заместник-директори са назначени в Агенция "Митници", съобщиха от приходното ведомство. Това са Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Справка в архивите показва, че и тримата са бивши митничари, като Кръстев и Данев се били зам.-директори по времето на правителството "Орешарски".

Любопитен бе тогава случаят с Данев. Той остана на поста си само 27 дни. Назначен бе на 8 януари 2014 г. и отстранен на 5 февруари. Уволнението му бе коментирано от премиера Пламен Орешарски тогава с думите, че до него е достигнала "неприятна информация" за Данев. Орешарски обаче отклони въпросите на журналистите каква е тази информация и ги посъветва да питат началниците на Данев.

Лъчезар Кръстев за първи път стана зам.-шеф на митниците в края на 2013 г. Кръстев има висше икономическо образование от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Работи в митниците от 1991 г.

Третият зам.-шеф на митниците - Павел Геренски, преди дни бе върнат от съда като шеф на митницитата в Пловдив с решение на Върховният административен съд. Делото за освобождаването му продължи три години, след като през 2018 г. бе отстранен, защото срещу него се води дисциплинарно производство, но не бе обявено официално за какво е то.