Уволненията в Tesla продължават с пълна сила

Мъск освобождава служители четвърта поредна седмица

Новини
13:40 - 07 Май 2024
1858
Уволненията в Tesla продължават с пълна сила

Седмица след седмица продължава тенденцията за съкращения в Tesla, като все повече служители неочаквано получават писма за прекратяване на трудовите си договори.

Това постоянно съкращаване на персонал кара служителите да се притесняват, особено когато компанията навлиза в четвъртата си поредна седмица на съкращения.

Последната вълна от съкращения изглежда е започнала в мрачната неделна вечер, което накара засегнатите служители да се обърнат към платформи като LinkedIn,

за да споделят историите си за внезапна загуба на работа.

Сред тях е и Черил Кай, опитен UX дизайнер с опит в Apple, чиято оптимистична нагласа не може да я предпази от мрачната реалност на предстоящата безработица. Разказвайки за постепенното намаляване на екипа си от средата на април, Кай описва усещането за неизбежност, което кулминира с пристигането на ужасяващия имейл "Здравейте, служители", който го превръща в поредната жертва в продължаващата серия от масови съкращения в Tesla.

С всяко обявяване на съкращенията на персонала, напрежението сред служителите на Tesla се покачва.

Първоначално те се обясняваха с рационализирането на ролите и функциите, но причините за съкращенията изглеждат все по-неясни. Неотдавнашните събития, като например уволнението на екипа на Supercharger, само засилиха безпокойството сред служителите, някои от които научиха за уволнението си едва след като се оказаха заключени на предишните си работни места поради деактивирани карти.