Уволниха шофьора, свалил дете от маршрутка в Перник

5 нарушения откриха на фирмата превозвач, наложени са санкции

Новини
10:03 - 14 Октомври 2022
2219
Уволниха шофьора, свалил дете от маршрутка в Перник

След случая в Перник, при който шофьор на маршрутка на градския транспорт отказа да качи дете, защото поискало да си плати билета с жълти стотинки, от транспортното министерство са открили пет нарушения във фирмата превозвач.

Това обяви в ефира на „Здравей, България” областният управител на миньорския град Людмил Веселинов. Наложени са и санкции на фирмата. Още в четвъртък стана ясно, че шофьорът на микробуса е освободен от длъжност.

„ДАИ започнаха да проверяват документооборота на фирмата, установиха 5 нарушения в документите, липса на документи, липса на валидни разрешителни. Съставени са пет акта вече на тази фирма”, заяви той.

Валентин Бонев става свидетел на случилото се. Според него водачът бил видимо употребил някакви субстанции, миришел  ми на алкохол, пушел цигара и се държал неадекватно.

„Синът ми подаде сигнал, чакахме на място да дойдат да го проверят, но повече от 20 минути така и никой не дойде”, допълни Бонев.

"До няколко седмици договорът на тази фирма за обслужване на конкретната линия ще бъде прекратен от община Перник. В експлоатация ще бъдат пуснати 14 нови автобуса с висок екологичен клас, които община Перник придобива по проект на Интегриран градски транспорт. Смятам, че тогава, когато основните автобусни линии в града бъдат обслужвани от общината, подобен тип инциденти ще намалеят рязко.", коментира зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев (на снимката) пред БТВ. Според него е имали жалби и за тази конкретна фирма, и за други превозвачи, но никога не са били толкова фрапиращи.