Уволняват и Ало, Банов - вече ще може да си пие от сутринта

Актуални новини
22:33 - 22 Юли 2020
11243
Уволняват и Ало, Банов - вече ще може да си пие от сутринта

Боил Банов със сигурност ще бъде освободен като министър на културата, мълви се усилено в политическите среди. Колиционният съвет днес е взел решение неговата оставка също да бъде поискана, научи Lupa.bg.

Само преди седмица срещу Банов стартира прокурорска проверка заради строежа на небостъргач в центъра на София. Според запознати той е бил разпитван от прокурори преди дни.

Преди 2 години пък името му бе замесено и в скандала “Ало, Банов съм”, когато Елена Йончева, тогава депутат от БСП, извади записи с неговия глас да предлага варианти на строителя на Ларгото да не плати пълния размер на неустойки. От самото начало на третото правителство на ГЕРБ срещу Банов е и шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов, който неотдавна открито поиска отстраняването му.

"Вече ще може без проблем да си пие от сутринта", шегуват се в министерството на културата. Публична тайна беше пристрастието на бившия театрален директор към силните алкохолни питиета. Банов си позволяваше да се появява почерпен дори пред медиите.

Както Lupa.bg извести пръв, със сигурност с постовете си ще се разделят министъра на икономиката Емил Караниколов и на туризма Николина Ангелкова.