Ужас! Консулството ни в Израел не може да съдейства за Йоан Стоянов

Футболистът на Апоел Беер Шева все не може да се прибере

Новини
11:08 - 10 Октомври 2023
3540
Ужас! Консулството ни в Израел не може да съдейства за Йоан Стоянов

Ситуацията около българският национал Йоан Стоянов продължава да става все по-сложна. Футболистът на Апоел Беер Шева все не може да напусне Израел, където преди няколко дни избухнаха военни действия.

Стоянов така и не се присъедини към националния отбор за предстоящите мачове с Литва и Албания, като стана ясно, че напускането на страната от Близкия Изток ще бъде доста сложно за осъществяване действие.

Това съобщи председателят на Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ – Алберта Алкалай, в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя разкри, че Консулството на България в Израел не може да помогне на Йоан Стоянов, тъй като той не е нито турист, нито е на лечение в страната.

„Има български граждани, които нямат контакти с консулството. Българският футболист национал Йоан Стоянов трябва да се прибере, но не може да го направи с помощта на консулството, защото не е нито турист, нито на лечение там. Трябва да търси други начини да се прибере. Той е с двойно гражданство“, заяви Алкалай по случая с Йоан Стоянов.