Ужас в Рим! Маскирани ултраси на Лацио наръгаха с нож двама привърженици на Селтик (СНИМКИ)

Инцидентът е станал пред нощен бар в италианската столица, където тази вечер на "Олимпико" двата отбора ще се изправят един срещу друг

Топ
15:05 - 07 Ноември 2019
1977
Ужас в Рим! Маскирани ултраси на Лацио наръгаха с нож двама привърженици на Селтик (СНИМКИ)

Двама фенове на Селтик са били наръгани с нож тази нощ пред бар в Рим. Те са били нападнати пред пъба "Flann O’Brien" в италианската столица, където тази вечер шотландците ще се изправят срещу местния Лацио в двубой от групавата фаза на Лига Европа. Римската полиция потвърди за инцидента, който е станал около 23:30, а двамата пострадали са били откарани веднага в болница. Те са без опасност за живота.

Барът е бил пълен с фенове на Селтик, а двамата прободени са били издебнати от засада извън заведението. Нападателите, освен че са били въоръжени, са били и маскирани, твърдят свидетели.

"Те излязоха от нищото, скандираха "Лацио" и имаха маски. Никой с нищо не ги провокираше. Феновете на Селтик бяха подпийнали и уязвими, от което се възползваха италианците. Отвратително, грозно и неджентълменско поведение!", коментира Крис Маклафлин - журналист от ВВС, който е в Рим за отразяването на мача.

След като извършили деянието, ултрасите на Лацио опитали да нахлуят и в заведението, но собствениците бързо реагирали и успяли да спуснат предпазните дървени кепенци. Една част от прозорците са били изпотрошени с твърди предмети.

Друга част от привържениците на шотландците също са били нападнати в туристическата част на Рим, в кафене "Chakra".

"Бяхме се барикадирали вътре. Опитахме да излезем, но собствениците не ни позволиха. Тогава феновете на Лацио акатуваха кафенето", сподели своето преживяване Стиви Браун - фен на Селтик.

Агитката на Селтик, която е една от най-атрактивните и колоритни в Европа, получи предупреждение и специални препоръки от клуба за безопасността, тъй като миналия месец в Глазгоу отново имаше напрежение между феновете на двата клуба.

На 24 октомври двете агитки си разменяха нецензурни реплики по време на двубоя, а в последствие Селтик беше глобен от УЕФА и заради обидни транспаранти.