Ужас: Вижте как живее психично болен мъж в София (СНИМКИ 18+)

Общество
18:00 - 22 Ноември 2020
13407
Ужас: Вижте как живее психично болен мъж в София (СНИМКИ 18+)

Психично болен мъж в столичния кв. "Надежда" се нуждае от спешна помощ, за да не загине и да не нарани някой от съседите си. Комшии на възрастния Митко алармираха в социалните мрежи за кошмара, в който той, а и те живеят от години. Оказва се, че мъжът няма близки, а държавата тотално е абдикирала от задълженията си. За да бъде настанен в клиника, социалните служби съобщили на етажната собственост, че първо някой друг обитател на въпросна институция трябва да почине. 

Ето какво разказва съседката на Митко - Петя Павлова: 

"ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Съседът ни Митко е с психично заболяване. Оставен е да живее в собствените си екскременти, без канализация и отопление, където хлебарките са му единствените съквартиранти. След множество разговори с институции и входирана молба, единственият отговор, който получаваме, е: „ Няма достатъчно клиники за психично-болни хора, чакаме някой да умре, за да приемем следващия“. Митко има назначен попечител, който не полага необходимите грижи за него. Социалните служби на район Надежда знаят за случая, но нещата с които могат да помогнат са крайно недостатъчни.

Пишем този отчаян пост с мъничката надежда, че за Митко от кв. Надежда има шанс да изживее старините си достойно, с необходимата медицинска грижа, топла храна и баня с тоалетна, защото никой човек не заслужава да живее в този ад.

Най-вече искаме да събудим институциите да си свършат работата и да го настанят за постоянно в клиника.

В краткосрочен план търсим всякаква помощ: фирма, която би се заела да почисти като дарение апартамента; ВИК фирма, която би сменила тръбите в банята, за да не се налага Митко да изхвърля изпражненията си в торбички.

Митко е изключително добро човешко същество, не е агресивен и е напълно контактен.

Молим, споделете този пост, за да стигне до повече хора с добри сърца, които биха помогнали по някакъв начин. Можете да ми пишете на лично съобщение".