Ужас за Ботев (Пловдив): Локомотив ги би с 6:0

Преди 46 г. рекордът отново се държеше от смърфовете, които тогава записаха победа с резултат 7:3

Футбол
20:30 - 28 Ноември 2020
2157
Ужас за Ботев (Пловдив): Локомотив ги би с 6:0

Локомотив Пловдив спечели пловдивското дерби с разгромна победа над Ботев Пловдив с 6:0. Това е и най-изразителната победа в градското съперничество. Преди 46 години рекордът отново се държеше от смърфовете, които тогава записаха победа над канарчетата при резултат 7:3. След днешната победа бяло-черните отново са на върха на таблицата в елита. Георги Минчев заслужено беше избран за играч на мача, след като изработи дузпата, реализира попадение и се отчете с асистенция в срещата.

Още в 2-ата минута Момчил Цветанов откри резултата след грешка при изнасянето на топката от страна на гостите. В  9 -ата минута домакините вече водеха с два гола преднина. След центриране Парвиз Умарбаев намери непокрития Диниш Алмейда, който реализира с глава от близка дистанция във вратата на Янко Георгиев. Първата възможност за гостите дойде в 15-ата минута, когато Атанас Илиев намери Маркиньос, който стреля към вратата на Луков, но  топката излезе в аут. В 24-ата минута след нарушение на Филип Филипов срещу Георги Минчев, Кабаков показа бялата точка. Зад топката застана Димитър Илиев, който безкомпромисно изпълни дузпата и направи резултата класически. В 28-ата минута черно-белите направиха резултата кошмарен за градският си съперник. Георги Минчев остави за себе си двама от бранителите на Ботев Пловдив, финтира по изключителен начин Работов и се разписа за четвърти път във вратата на канарчетата. В 39-ата минута гостите се опитаха да затруднят Мартин Луков. Тодор Неделев стреля, но  вратаря на смърфовете изби топката. Тя се отклони към Атанас Илиев, който стреля с глава, но топката отиде право в ръцете на Луков. Ужасът за състава на Ботев продължи, когато в края на първата част Джонатан Перейра бе изгонен. До там се стигна, след като защитника удари Парвиз Умарбаев и получи втори жълт картон.

Локомотив продължи с натиска и през първите минути на второто полувреме. В 53-ата минута се стигна до нова голова възможност за домакините. Лукас Салинас имаше възможността да  покачи резултата на 5:0, но ударът му мина над горната греда. Минута по-късно смърфовете сформираха бърза контраатака , на върха на която беше Георги Минчев. Преди да успее да завърши атаката Минчев бе фаулиран от Мите Цикарски пред наказателното поле, за което и получи официално предупреждение. В 71-ата минута Локомотив Пловдив постигнаха рекордна победа над градския съперник за цялата история на тяхното съперничество. Резервата Кристиан Илич стреля с левия си крак във вратата на Янко Георгиев като не му остави никакви шансове да реагира. В  79-ата минута Геогри Минчев преодоля Филип Филипов в наказателното поле, намери Николай Николаев, който реализира първият си гол в елита и направи резултата 6:0, съобщава Канал3.